CHANEL NO 5

04/09/2017
de catre Echipa Parfum-U

Chanel no 5 este, fără îndoială, unul dintre cele mai emblematice parfumuri din lume, un parfum care a intrat în istorie datorită esenței sale unice dar mai ales, datorită creatoarei sale, celebra Coco Chanel.

 

Mai mult decât parfum, Chanel no 5 este considerat un adevărat tezaur olfactiv: o idee de feminitate, o capodoperă a chic-ului transmisă din generație în generație. Parfumul a fost creat în 1921 din dorința lui Coco Chanel de a oferi femeilor un altfel de parfum: îndrăzneț la timpul lui, prin utilizarea unor esențe puternice, lucru de neconceput pentru parfumurile aristocrate, Chanel no 5 a fost creat pentru a reprezenta spiritul libertin al anilor ‘20 și pentru a susține emanciparea femeilor. Parfumierul Ernest Beaux a fost cel care, la cererea lui Coco Chanel, a creat un parfum a cărui compoziție complexă să facă imposibilă izolarea ingredientelor sale, rezultând un miros “întreg”. Inspirația pentru acest parfum unic a fost pe lângă îndemnul lui Coco Chanel de face un parfum “care să miroasă ca o femeie”, aromele proaspete și curate ale întinderilor arctice. Rezultatul au fost o serie de monstre de parfum pe care Beaux i le-a prezentat lui Coco Chanel, aceasta alegând fără ezitare, monstra nr. 5. Acest număr era o obsesie pentru Chanel, care îl descria ca reprezentând perfecțiunea. Numărul monstrei de parfum a fost păstrat, Chanel fiind convinsă că intuiția nu o va înșela și că acest număr va aduce succes parfumului.

La aproape un secol de la lansare, Chanel no 5 miroase la fel: notele de vârf sunt compuse din aldehide, bergamotă, lămâie, neroli și ylang-ylang, notele de mijloc sunt iasomie, trandafir și iris iar notele de bază lemn de santal, vanilie, ambră și patchouli. Chanel no 5 este și astăzi unul dintre cele mai bine vândute parfumuri din lume, datorită simbolisticii puternice pe care o poartă dar și datorită nenumăratelor staruri care l-au îndrăgit, Marilyn Monroe declarându-se nedespărțită, chiar și la culcare, de parfumul ei preferat, Chanel no.5. “Mai puțin este mai mult” (less is more) este celebrul slogan al casei Chanel, care descrie perfect simplitatea elegantă a luxuriantului parfum.

Comment-uri


Postare noua