Serpentine, semnat Roberto Cavalli

02/08/2017
de catre Echipa Parfum-U

Nascut pe 15 noiembrie 1940 la Florenta, in Italia, Roberto Cavalli a crescut intr-o familie de artisti, mama sa fiind croitoreasa iar bunicul sau, Giuseppe Rossi, un pictor si un membru prolific al curentului Macchiaoli, creatiile sale fiind expuse in Galeriile Uffizi. Inspirat de acesta, incepand cu anul 1957, Roberto Cavalli decide sa urmeze cursurile Institutului Local de Arte, concentrandu-se pe imprimeurile textile, reusind sa atraga atentia asupra sa in mod admirativ, datorita realizarii unor printuri florale pe materiale.

La sfarsitul anilor ’60, acesta inventeaza o procedura revolutionara de imprimare pe materialele din piele si, tot atunci, inspirat de arta si pictura, pune bazele unei unitati de productie si creeaza prima sa colectie. In colectia sa, el a utilizat piele si denim, materiale asociate la vremea respectiva cu clasa muncitoare. Cu toate acestea, celebra revista americana de moda, Vogue, infiintata in anul 1892, ramane impresionata de creatiile tanarului designer.
Casa de Moda Roberto Cavalli a fost fondata la inceputul anilor ’60, la Florenta, urmand ca astazi, dupa jumatate de secol de existenta, produsele Roberto Cavalli sa fie distribuite in peste 50 de tari din intreaga lume.
La mijlocul anilor ’90, compania s-a extins rapid, ducand la pozitionarea strategica a unei serii de reprezentante monobrand in locatii cheie.
Gama de produse Roberto Cavalli cuprinde imbracaminte pentru barbati si femei, accesorii, ochelari, ceasuri, lenjerie intima, costume de baie si, nu in ultimul rand, parfumuri.

Comment-uri


Postare noua