Cum știm dacă un parfum este original?

02/08/2017
de catre Echipa Parfum-U

Primul lucru la care trebuie să ne uităm este prețul. Daca acesta este mult mai mic în comparație cu ceea ce cunoașteți din perfumeriile consacrate, atunci, cel mai probabil, parfumul este contrafăcut. Desigur, magazinele online, cum este și cazul www.parfumu.ro, oferă prețuri mai mici decât în perfumeriile din oraș, însă prețurile, de la parfum la parfum, sunt de la 10% și pâna la 50% mai mici. Și asta, în mare, datorită cheltuielilor cu chiriile mari și cu angajații pe care o perfumerie urbană trebuie să le suporte. Prețurile exagerat de mici la un parfum indică, aproape în mod cert, faptul că autenticitatea parfumului este îndoielnică.

Istoria parfumurilor

02/08/2017
de catre Echipa Parfum-U
Cuvantul parfum, folosit in zilele noastre, provine din limba latina si este format prin asocierea cuvintelor “per” si “fumus”, care in traducere libera inseamna “prin fum”. Mult mai tarziu, in anul 1528, cuvantul parfum a fost atestat in limba franceza, definind substantele cu miros placut. Parfumeria, sau arta prepararii parfumurilor, a luat nastere in Mesopotamia antica si Egipt, fiind preluata si mai apoi rafinata de catre Romani si Persi.

Serpentine, semnat Roberto Cavalli

02/08/2017
de catre Echipa Parfum-U

Nascut pe 15 noiembrie 1940 la Florenta, in Italia, Roberto Cavalli a crescut intr-o familie de artisti, mama sa fiind croitoreasa iar bunicul sau, Giuseppe Rossi, un pictor si un membru prolific al curentului Macchiaoli, creatiile sale fiind expuse in Galeriile Uffizi. Inspirat de acesta, incepand cu anul 1957, Roberto Cavalli decide sa urmeze cursurile Institutului Local de Arte, concentrandu-se pe imprimeurile textile, reusind sa atraga atentia asupra sa in mod admirativ, datorita realizarii unor printuri florale pe materiale.